Varför Franchise?

Vi samarbetar med Svenska Franchiseföreningen och de har en väldigt bra definition på franchising.

Franchising är ett välreglerat samarbete mellan två juridiska personer, franchisegivaren och franchisetagaren, där franchisegivaren har ett know-how och äger ett varumärke som man gör tillgängligt för franchisetagaren mot en avgift.

Starkare tillsammans

Att driva eget företag innebär att man tar en risk, det går aldrig att ändra på. Men det går att minska risken genom att arbeta tillsammans med likasinnade, så att vi tillsammans provar nya saker och tar reda på vad som fungerar och inte.

Att bli franchisetagare innebär att du arbetar under någon annans varumärke. McDonald, Länsförsäkringar och Pressbyrån är exempel på kända franchisekedjor. Fördelen är att du arbetar med ett stort varumärke, och lång erfarenhet utan att behöva lägga tiden och pengarna det kostar att bygga ett varumärke och göra misstagen. Ditt företag är ditt eget men du måste verka inom de regler som finns uppsatta i avtalet.

En flygande start

Väldigt mycket är redan klart. Logo, affärsidé och hur verksamheten skall drivas är redan bestämt och du kan fokusera på att driva din egna enhet så effektivt som det bara går.

fit20 är en full franchise vilket innebär att du hyr inte bara ett namn eller en metod utan det finns en hel affärsmodell som hjälper dig att lyckas som företagare.

Mycket i affärsmodellen är bestämt, men en del saker är förslag och den som vill nå framgång snabbast möjligt väljer att dra nytta av den samlade expertisen som ligger till grund för de riktlinjer som finns inom kedjan.

Varför int eta reda på vad det skulle innebära för dig att starta en fit20-franchise? Kontakta oss idag.


If you want to know more then fill in your details below or call directly on

+64 (0)21 02 65 28 19